Spread the love

Veel Amerikanen beschouwen energieonafhankelijkheid als een topprioriteit om ecologische, economische en veiligheidsredenen. Een van de belangrijkste voordelen van elektrische auto’s is dat ze kunnen worden aangedreven door elke bron die elektriciteit opwekt. Wanneer u een elektrische auto koopt, komt uw brandstof niet van een benzinepomp – het komt van het elektriciteitsnet. Zo kun je gebruik maken van een laadpaal van autolaadpalen.com.

 

In de Verenigde Staten wordt de meeste elektriciteit opgewekt met steenkool, aardgas of kernenergie. Een groeiend percentage van de elektriciteit in de VS is echter afkomstig van hernieuwbare bronnen: in 2018 was 17 procent afkomstig van waterkracht, wind, biomassa, zonne-energie of geothermische energiebronnen. Meer dan een miljoen Amerikaanse huiseigenaren hebben ervoor gekozen om de energieopwekking thuis in eigen hand te nemen door emissievrije zonnepanelensystemen voor thuis te installeren.

 

Zonnepanelen en elektrische auto’s passen perfect bij elkaar – wanneer u een zonne-energiesysteem op uw huis installeert, kunt u dit gebruiken om zowel uw huis van energie te voorzien als uw elektrische auto op te laden voor emissievrij vervoer. De kosten van zonne-energie dalen snel, en bedrijven van Tesla tot Nissan produceren elektrische auto’s voor uw dagelijks gebruik.

 

Nu is de mogelijkheid om een PV-systeem te installeren dat groot genoeg is om zowel uw huis als uw auto van stroom te voorzien, een optie die binnen handbereik ligt. Of u nu een elektrische auto koopt en een zonnepanelensysteem met een EV-laadstation in één keer installeert, of uw aankopen spreidt, het combineren van elektrische auto’s en zonnepanelen is een van de beste manieren om uw energieonafhankelijkheid te vergroten. Hiervoor is een alfen laadpaal een geschikte oplossing?

 

Vergelijk en ontdek

Leer meer over de milieu- en financiële voordelen van elektrisch rijden!

 

Koppel uw EV aan zonne-energie om energieonafhankelijk te worden

Als u wilt investeren in echt energieonafhankelijk vervoer, zult u uw elektrische auto moeten koppelen aan zonnepanelen. Er zijn twee dingen die u moet weten om te bepalen hoe u uw zonnepanelen en elektrische auto kunt optimaliseren:

 

Miles-per-gallon equivalent (MPGe) van de elektrische auto waarin u geïnteresseerd bent

Hoe u van plan bent uw auto te gebruiken, d.w.z. de gemiddelde afstand die u zult afleggen

Met deze twee gegevens kunt u schatten hoeveel extra elektriciteit het opladen van uw elektrische auto zal vergen. Wanneer u vervolgens uw zonnepanelensysteem installeert, kunt u met uw zonne-installateur samenwerken om de grootte van uw systeem te bepalen op basis van uw rijbehoeften en uw maandelijkse elektriciteitsverbruik thuis.